preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" Osijek

Login
 

 

 

 

Tražilica
Pisanje
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 

PRODUŽENI STRUČNI POSTUPAK

U našem Centru imamo dvije skupine produženog stručnog postupka, koji okuplja petnaest učenika razredne nastave, predmetne nastave i odgojno-obrazovnih skupina. Voditeljice produženog stručnog postupka su: Tatjana Zegnal, prof. edukator-rehabilitator i Bjanka Kalić, prof. hrvatskog jezika i književnosti.

Rad je organiziran prije ili poslije nastave kroz tri područja: obrazovni rad, odgojni dio i organizirano provođenje slobodnog vremena. Za vrijeme obrazovnog rada učenici vježbaju i ponavljaju sadržaje učene u školi i pišu domaće zadaće. S učenicima se razgovara o aktualnim temama mjeseca.

U odgojnom dijelu radi se na socijalizaciji, pozitivnom odnosu prema vršnjacima i odraslima, na osobnoj higijeni učenika, prihvaćanju raznovrsne zdrave hrane, pristojnom ponašanju na javnom mjestu i u blagovaonici za vrijeme objeda, uporabi pribora za jelo, te pospremanju
blagovaonice nakon objeda.

Organizirano provođenje slobodnog vremena provodi se kroz kreativne radionice (likovno-glazbene i dramsko-scenske), društvene igre, slušanje priča, čitanje časopisa, gledanje filmova ili odigranu igricu na računalu.

Provodimo i ekološke aktivnosti kroz rad „Eko patrole“ (obilazimo školu, kontroliramo potrošnju vode u toaletima, potrošnju struje u hodnicima i primjereno odlaganje otpada).

Nakon produženog stručnog postupka učenici odlaze kućama organiziranim prijevozom ili osobnim prijevozom.

 


 

VJEŽBAMO SADRŽAJE O KOJIMA SMO UČILI U ŠKOLI (PSP 1)

 

 


 

OBILJEŽAVANJA

 

Dan jabuka (18. listopada 2022.)

Aktivnosti vezane uz Dan jabuka:

  • Izrada i degustacija štrudle od jabuka

  

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje (19. i 20. listopada 2022.)

Aktivnosti vezane uz Dane kruha i zahvale za plodove zemlje:

  • Izrada i bojanje slanog tijesta, izrada prirodnog plastelina, modeliranje pekarskih proizvoda od slanog tijesta, izrada kolača te degustacija istih

 

 

  

  

 

 

Priloženi dokumenti:
psp godisnji plan i program.docx

preskoči na navigaciju