U našem Centru imamo dvije skupine produženog stručnog postupka, koji okuplja petnaest učenika razredne nastave, predmetne nastave i odgojno-obrazovnih skupina. Voditeljice produženog stručnog postupka su: Tatjana Zegnal, prof. edukator-rehabilitator i Bjanka Kalić, prof. hrvatskog jezika i književnosti.
VJEŽBAMO SADRŽAJE O KOJIMA SMO UČILI U ŠKOLI

Rad je organiziran prije ili poslije nastave kroz tri područja: obrazovni rad, odgojni dio i organizirano provođenje slobodnog vremena. Za vrijeme obrazovnog rada učenici vježbaju i ponavljaju sadržaje učene u školi i pišu domaće zadaće. S učenicima se razgovara o aktualnim temama mjeseca.
U odgojnom dijelu radi se na socijalizaciji, pozitivnom odnosu prema vršnjacima i odraslima, na osobnoj higijeni učenika, prihvaćanju raznovrsne zdrave hrane, pristojnom ponašanju na javnom mjestu i u blagovaonici za vrijeme objeda, uporabi pribora za jelo, te pospremanju
blagovaonice nakon objeda.
Organizirano provođenje slobodnog vremena provodi se kroz kreativne radionice (likovno-glazbene i dramsko-scenske), društvene igre, slušanje priča, čitanje časopisa, gledanje filmova ili odigranu igricu na računalu.


Provodimo i ekološke aktivnosti kroz rad „Eko patrole“ (obilazimo školu, kontroliramo potrošnju vode u toaletima, potrošnju struje u hodnicima i primjereno odlaganje otpada).
Nakon produženog stručnog postupka učenici odlaze kućama organiziranim prijevozom ili osobnim prijevozom.
OBILJEŽAVANJA
Dan jabuka (18. listopada 2022.)
Aktivnosti vezane uz Dan jabuka:
- Izrada i degustacija štrudle od jabuka
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje (19. i 20. listopada 2022.)
Aktivnosti vezane uz Dane kruha i zahvale za plodove zemlje:
- Izrada i bojanje slanog tijesta, izrada prirodnog plastelina, modeliranje pekarskih proizvoda od slanog tijesta, izrada kolača te degustacija istih